Att leva livet med visioner, riktning, mål och tillit

Leave your thoughts

Den här helgen är det både sommarsolstånd och nymåne, dessutom har snart halva 2020 gått. Det gjorde att jag och min man Gaston valde att sätta oss ner och se över de visioner och mål vi satte i början av året, och funderade över vad vi vill välja för oss, var och en, och tillsammans. Både för sommaren och för resten av året, för att förflytta oss i den riktning vi önskar.

Gaston och Ulrika

När jag funderar på mål och vägval tänker jag ibland på en ofta citerad text ur Alice i Underlandet.

“Vill du vara snäll och tala om för mig vilken väg jag ska ta härifrån?”
“Det beror på vart du vill komma” svarade katten.
“Det spelar inte så stor roll…”, sa Alice.
“Då spelar det heller ingen roll vilken väg du tar”, sa katten.
“…så länge som jag kommer någonstans”, fortsatte Alice.
“Åh, det kommer du att göra”, sa katten, “bara du går tillräckligt långt”.

Precis som Alice är vi många som vill ha hjälp med att välja vilken väg vi ska ta, samtidigt som vi inte riktigt vet vart vi vill komma. Då är det inte heller lätt att se vilken väg vi ska välja.

Min livsstrategi är en kombination av att ha en tydlig bild av vart jag vill och välja de vägar jag tror kommer ta mig i rätt riktning. Men samtidigt ha en tillit till att jag kommer att komma dit jag ska i slutändan, och vila i insikten att det är så mycket jag inte vet eller kan styra över.

Ibland har jag valt väg utan eftertanke, bara följt vad någon annan fått mig att tro är det rätta, eller det jag i stunden kanske sett som den enda vägen. Ibland har det blivit rätt ändå, men några gånger har det också blivit väldigt utmanande. Samtidigt ångrar jag inga val jag har gjort för jag har lärt mig så mycket av de snårigaste stigarna, där jag både fått smärtsamma sår av vassa taggar och ibland inte trott jag ska hitta ut. På de stigarna har jag lärt mig så mycket om både mig själv och om livet. Fått lättare att nästa gång välja bättre.

Ulrika och Gaston

I kommande inlägg berättar jag mer om hur jag blivit bättre på att göra rätt val, genom att lyssna på min kropp och våga lita på min intuition. Och redan på onsdag kommer jag dela med mig av vad jag kom fram till när Gaston och jag gjorde vår lilla workshop här hemma. Dessutom delar jag med mig av tips på hur du kan skapa en egen hemma-workshop där du sätter riktning och mål för juli till december 2020.

Du som lever i en parrelation kan, om det är möjligt, välja att göra workshoppen med din partner. Men det går också fint att göra den på egen hand eller kanske tillsammans med en vän. Att hitta någon som kan hjälpa dig, både genom att ställa frågor som kan göra dina val tydligare, och genom att stötta dig och följa upp att du verkligen gör det du väljer för dig, är värdefullt.

Redan nu kan du ta del av en lista med frågor att ställa dig för att göra val som skapar din bästa sommar 2020. Du hittar den HÄR.

Bilderna är från när Gaston och jag vigdes förra sommaren. För oss var giftermålet ett val som handlade om att skapa större trygghet och samhörighet. Ett av de löften vi gav till varandra när vi gifte oss var att hjälpa – och att utmana – varandra att fortsätta att växa och utvecklas. Både gemensamt i vår relation och var och en för sig utifrån sina egna behov och önskningar.

Jag tackar min fantastiska syster Isabell N Wedin för bilderna <3 Se fler av hennes magiska foton på www.turturduva.se.

Categorised in:

This post was written by Ulrika Wedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *