Andningsworkshop

Andningsworkshop: Det livsgivande andetaget, lördagen 12 oktober kl 9:30-12:30

Andningsworkshop med Ehlin Mellegård

Välkommen till en rofylld förmiddag med pranayama, där andningens betydelse och olika andningstekniker står i fokus.
Andetaget är det första som kommer när vi föds och det sista att lämna oss när vi dör. Andningen är liv. Ändå glömmer vi lätt bort att tänka på våra andetag. Det finns ju bara där och flödar på av sig självt. Men andningen har en fundamental betydelse för hur vi mår och den påverkas av vårt levnadssätt. Vi kan också medvetet styra vår andning och därmed vårt egna mående.

Under den här workshopen kommer du lära dig grunderna i pranayama (andningsövningar). Du kommer få praktisera olika tekniker och få förståelse för hur du med hjälp av pranayamas kan påverka din energinivå och livskvalitet. Pranayama kan förklaras som expansion av livskraft och är ett fint verktyg för att bibehålla vitalitet och balans i livet.

Dagen inleds med en stunds yogapraktik för att mjuka upp och förbereda kroppen för kommande andningspraktik. Sedan kommer vi gå igenom grundläggande andningsfysiologi för att få en insyn i hur andningen fungerar.

Det kommer finnas gott om tid till pranayama-praktik i ett lugnt och skönt tempo. Mellan de olika teknikerna landar vi i en stunds avslappning för att låta effekten få landa. I slutet av workshopen går vi igenom begreppet prana och dess relation till andningen.

Jag hoppas kunna göra dig mer nyfiken på andetagets underbara värld och inspirera till ett vidare utforskande.

Inga förkunskaper behövs.

DATUM OCH TID
12 oktober, kl 9.30-12.30

PRIS
Kostnaden för workshoppen är 390 kr. Vi bjuder på te.

ANMÄLAN
Anmäl dig till ehlin@nordandayoga.se så får du mer information.