Yogaworkshop

Datum:

Lördagen den 2 februari kl 10:00-13:00

Adress:

Villa Ekeliden, Maglasätevägen 1 C, Höör

Kostnad:

375 kronor

Lär känna friheten i din kropp, 2 februari

Lär känna friheten i din kropp
Yogaworkshop med Ehlin Mellegård

Kan du känna igen dig i i känslan av att ditt rörelsemönster ibland begränsar din upplevelse av frihet och flöde i kroppen? Vår kroppshållning kan väsentligt påverka den känsla vi upplever inombords.

Under livets gång lägger vi på oss vanor som skapar olika mönster i kroppen. Det här gör kroppen i alla välmening. Fast det betyder inte att dessa mönster nödvändigtvis kommer gynna oss i längden. I den här workshopen kommer vi utforska vår fysiska kropp för att samla information om oss själva. Detta kan hjälpa oss skapa större förståelse, närvaro och självmedkänsla.

Inom yogan använder vi oss av olika kroppspositioner. Dessa är redskap för att förbättra kroppens rörelsemönster. För att hjälpa oss hitta in till vår naturliga kroppshållning. När det sker öppnar vi upp för ökat flöde i kroppen. Livskraften, det man inom yoga kallar prana, flödar fritt i kroppen. Blodet flödar fritt i kroppen, och andningen kan flöda fritt. Allt det som kan få oss att uppleva en känsla av ökad frihet och vitalitet.

Vi använder alltså kroppen som ett redskap för att lära oss mer om oss själva. Genom att upptäcka vilka mönster vi har som hindrar det fria flödet kan vi lära oss vad vi behöver ägna mer tid åt. För att skapa ökad harmoni i kropp och sinne. För ökat välbefinnande.

Trots att vi är unika och var och ens kropp fungerar på sitt sätt, kan vi ändå punkta ut generella tendenser som vanligtvis lägger grunden till varför ens kroppshållning hamnar ur sin optimala positionering. Vi kommer praktisera utifrån de här tendenserna för att lära oss känna igen dem och träna vår förmåga att känna när kroppen är bra positionerad.

När kroppen landar in i rätt position kan vi få en känsla av att det finns gott om utrymme i kroppen och en upplevelse av stabilitet och lätthet. Det ger en frihetskänsla och en upplevelse av att växa inombords.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs. Det här är en workshop för dig som är nyfiken på att utforska din kropp och vilka budskap den vill förmedla till dig.

DATUM OCH TID
Lördagen den 2 februari kl 10-13

PRIS
375 kronor

ANMÄLAN
Du anmäler dig genom att mejla info@holibeyoga.se så får du mer information.

OM LÄRAREN
Ehlin Mellegård är utbildad yogalärare, naturterapeut och hälsocoach. Ehlin fann yogan för första gången år 2004. Hon har alltid haft ett behov av att använda kroppen som uttryck för sitt innersta väsen. Därför har dans vart en stor del av livet. När hon upptäckte yogan fann hon ett verktyg som förenade behovet av det fysiska uttrycket med sökandet efter något som känns större än en själv. Yogan öppnade upp för en ökad helhetssyn. För Ehlin innebär yoga välbefinnande på flera nivåer; fysiskt, mentalt, emotionellt och spirituellt. Ehlins klasser genomsyras av att kunna följa livets flöde och samtidigt stå kvar i sin kraft. Både rörelse och stillhet är viktiga aspekter av livet. Därför undervisar Ehlin både i flödande sekvenser och i klasser som är stilla.