Gobind Sadan

Yoga- och meditationsresa till Indien

Datum:

8-18 februari 2020

Adress:

Gobind Sadan, New Delhi, Indien

Kostnad:

8900 kronor

Yoga- och meditationsresa till Indien, 8-18 februari 2020

Följ med på en livsomvälvande resa där du ges möjlighet att fördjupa din meditativa praktik och stärka kontakten med ditt inre.

Vi bor på ashramet Gobind Sadan i Delhis utkant. Ashramet är en plats för andlig praktik och hängivenhet där människor från olika religioner, och även icke troende, möts i respekt och kärlek.

Större delen av resan tillbringar vi i ashramets lugna och rogivande miljö, men för den som vill finns möjlighet att följa med på två utflyktsdagar där vi den ena dagen bland annat besöker Sanskriti Museum of Everyday Art och ett stort tempel och den andra dagen ger dig möjlighet att ta del av Delhis shoppingutbud av gudastatyer, rökelser, vackra sjalar och mycket annat.

DAGLIGT SCHEMA
(förändringar kan ske utifrån särskilda händelser på ashramet)
Kl 7-8 Vi väcker kroppen med mjuk yoga vid Buddha Place
Kl 8:15-9:30 Kraftfull eldmeditation till Baba Siri Chands ära vid Old Havan
Kl 9:30-10:15 Enkel frukost vanligtvis med yoghurt gjord på buffelmjölk, chapati, papaya och chai
Kl 10:15-11:15 Läsning av Jaap Sahib, call and response
Kl 11:15-16:00 Fri tid för vila, reflektion, egen meditation och tid för att utföra seva. Enkel lunch serveras cirka kl 13:30. Lunchen består vanligtvis av daal, som är en enkel linsgryta, och chapati
Kl 16 Meditations- och samtalsklass med Mary Pat Fisher, den amerikanska kvinna som förestår ashramet. De dagar Mary är upptagen på annat håll håller vi egen meditationscirkel
Kl 17:30 Promenad på Gobind Sadhans ägor där vi besöker de olika små by-templen
Kl 18:15 Samling vid Jesus Place och sång med barnen
Kl 19 Kvällsmat

Utöver detta kommer du att tilldelas ett eldpass på två timmar per dygn då du får sitta vid den heliga elden i Peace Havan och meditera med olika andliga texter. Vi kommer även att delta i det dagliga arbetet på ashramet genom att utföra seva (osjälviskt tjänande). Det kan handla om att hacka grönsaker, diska, städa, sopa löv, plocka skräp eller något annat som för dagen behövs. Även detta arbete gör vi som en meditationspraktik.

Se bilder från resan 2019 HÄR.

DATUM
8-18 feb, 2020

PRIS
8900 kr inklusive moms plus flygbiljett (cirka 4500-7000 kr)
I priset ingår enkelt boende i delade rum, utflykter (ej ev inträden) samt alla måltider, förutom i samband med utflyktsdagarna. Detta är en pilgrimsresa vilket innebär att standarden på kost och logi är väldigt enkel och traditionell. Vi kommer att utöva yoga, men fokus ligger på den meditativa praktiken snarare än fysisk yoga.

Du köper själv din flygbiljett, och kan välja att flyga tillsammans med Air India från Köpenhamn lördag kväll. Du kan också välja att resa med annat bolag och mötas upp på Delhis flygplats eller själv ta dig till och från ashramet på utsatta datum.

Du ordnar själv visum och ser också till att du har en reseförsäkring och eventuella vaccinationer.

Vi träffas vid minst ett tillfälle i god tid innan resan och pratar igenom allt du behöver veta så du ska känna dig väl förberedd.

Antalet deltagare är begränsat till åtta personer. Du mejlar din anmälan till info@holibeyoga.se och reserverar din plats genom att betala in en anmälningsavgift på 1500 kronor till bankgiro 307-9639. Resterande summa på 7400 kronor ska sedan vara inbetald senast den 15 december. Märk inbetalningen ”Yogaretreat Indien”.

Om du blir sjuk och måste ställa in din resa återbetalas hela summan, förutom anmälningsavgiften på 1500 kronor, inom 30 dagar efter uppvisat läkarintyg.

ANMÄLAN
Skicka din intresseanmälan till info@holibeyoga.se så får du mer information.

YOGALÄRARE OCH GUIDE
Ulrika Liard Wedin är huvudansvarig för HoliBeYogas verksamhet och har undervisat yoga sedan 2013. Hon är utbildad till kundaliniyoga- och meditationslärare vid Kundaliniyoga Syds 2-åriga lärarutbildning och diplomerad enligt Yoga Alliance internationella standard.
Ulrika har besökt Gobind Sadan sex gånger. Hon har även vid flera tillfällen rest runt i olika delar i Indien både privat och i sin tidigare tjänst som programchef på en biståndsorganisation med verksamhet i Indien.
Med på resan är också Annelie Lindstedt som är kundaliniyogalärare med egen yogastudio i Lund.