Vad jag väljer för mig sommaren 2020

Leave your thoughts

Lever du verkligen som du lär?

Jag har en fantastisk mentor som både inspirerar och peppar mig, och som ibland också ställer utmanande frågor.

Frågan om jag lever som jag lär kom ur ett samtal om balans mellan arbete och fritid, och hur utmanande det ibland är för mig att dra en gräns för när jag inte jobbar. Jag tror många som arbetar med något de älskar och brinner för kan relatera till det. För det känns ju oftast nästan inte som ett jobb. Samtidigt har jag en familj som jag vill vara närvarande med och ge odelad uppmärksamhet, och precis som alla andra behöver jag också trycka på paus ibland och bara ta hand om mig själv. Det vill säga själv göra det jag alltid försöker uppmuntra andra att göra…

Ulrika på en sommaräng

Samtalet med min mentor fanns med mig när jag gjorde min utvärdering av halvåret som snart har gått, och satte mål och planer för sommaren och för resten av 2020. Med mig fanns också mitt beslut från januari att utnämna 2020 till “Hälsans år”.

Flera av de områden vi fokuserar på i min onlinekurs HoliBeMe – Lev i din fulla kraft, såsom meditation, medveten närvaro, känslomedvetenhet, självcoaching och självmedkänsla, upplever jag att jag kommit långt inom. Här finns både rutiner och processer på plats.

Däremot ser jag tydligt att jag vill bli bättre på att ta hand om min fysiska kropp. Dels genom att verkligen ge den vila och återhämtning, och tillräckligt med sömn, och dels genom att ge den ännu mer av det jag i min kurs kallar kärleksfull näring och glädjefylld rörelse. Med stor betoning på kärlek och glädje. Jag är ointresserad av strikta regler och stränga förbud. Istället vill jag bli bättre på att lyssna på min kropps signaler och välja det som ger mig mer kraft och energi.

Ett annat ord som vibrerar starkt i mig just nu är glädje. När jag själv gick igenom frågorna i min guide 10 steg till att hitta din sommarglädje var det längtan efter lekfullhet och glädje som var starkast. Jag vill bada i hav och sjöar, dansa och leka på stränder, äta bär direkt från buskarna, elda, bädda ner mig i en solstol sent på kvällen och titta på stjärnorna, gå på picknick i skogen, ligga på en filt i gräset och kramas.

Ulrika plockar bär

Det sista området som jag kommer prioritera den här sommaren är att fortsätta rensa och röja. Jag har påbörjat en process där jag rensar både garderober, skåp och lådor och det är en så befriande känsla. Jag märker hur en lätthet fyller mig i takt med att jag rensar ut. Nära kopplat till detta ligger också att skapa mer ordning och reda och en bättre struktur, framför allt inför hösten. En del av strukturen handlar just om att skapa tydligare uppdelning av min tid och gränser för när jag jobbar. Kanske att jag i ett kommande inlägg delar med mig av hur jag skapar min bästa vecka.

Men för nu är jag rätt nöjd med att ha en plan för hur jag skapar min bästa sommar 🙂 Vad har du för planer för din sommar? Jag blir gärna inspirerad och får nya idéer!

PS: Något jag verkligen ser fram emot sommaren 2020 är att hålla sommaryoga utomhus i Höör alla måndagar kl 18-19 hela sommaren! Och så kommer jag att hålla mitt allra första retreat hemma hos mig själv i Lillasäte. En riktigt härlig retreat i skogen med yoga, meditation, skogsbad och tid i tystnad. Det finns platser kvar om du vill vara med!

Categorised in:

This post was written by Ulrika Wedin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *