Hatha Vinyasa Yoga

TID

Torsdagar 19:15-20:30
Kursstart 9 januari 2020, 20 tillfällen med Ehlin Mellegård

FÖR VEM

Detta är en fortsättningskurs. Det är därför bra om du har tidigare erfarenhet av fysisk yoga men inget krav. Du får de instruktioner du behöver för att kunna hänga med i klassen. Den här klassen passar dig som har en god grundläggande fysik, även om styrka och smidighet också byggs upp under praktikens gång.

Är du en person som behöver rörelse för att finna in till ditt lugn? Som njuter av känslan av att aktivt arbeta med din fysiska kropp. Genom dynamiska flödande sekvenser landar vi i närvaro med kropp och sinne.

I takt med andetaget kommer du få röra dig igenom kroppens olika riktningar. Vi låter rörelse och andning mötas i ett förenat varande.

Från solhälsningen flödar vi igenom varierande dynamiska sekvenser. Vi stannar även statiskt upp i positionera. Där får du landa för att mjukt utforska positionens kvaliteter. Du guidas igenom positionen utifrån anatomisk linjering. Dessa instruktioner kan hjälpa dig lära känna din kropps mönster, samt ger en ökad kroppsmedvetenhet. Att fokusera på positionering hjälper också sinnet att komma till ro för ökad närvaro.

Klassen börjar stilla med att landa i andetaget och tar dig sedan från mjuka positioner till de mer dynamiskt lekfulla och utmanande positionerna. Vi avrundar med lugna sittande positioner och en skön avslappning.

Boka kurs nu!

eka pada rajakapotasana