Kundaliniyoga - Fortsättning

TID

Måndagar kl 18.30-20.00
Kursstart 16 januari 2022, 12 tillfällen med Ulrika Liard Wedin (uppehåll vecka 10 & 14, sista tillfället 17 april)

PRIS

I Lillsäte i Höör: 2280 kronor för 12 tillfällen (FULLBOKAD, möjlighet att stå på lista för reservplats)

Online via sluten grupp på Facebook: 1800 kronor för 12 tillfällen

Du som anmäler dig till kursen, både i Höör och online, får under hela kursperioden tillgång till inspelningarna av klasserna i Facebook-gruppen. Det gör att du har möjlighet att göra klasserna så många gånger du önskar och även ta igen missade klasser.

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till info@holibeyoga.se och swisha kursavgiften till 123 08 11 828 eller betala till bankgiro 307-9639. Märk betalningen med ditt namn. Önskar du istället faktura meddelar du det i ditt mejl. OBS: Betala inte in kursavgiften för att vara med på plats i Höör innan du fått bekräftat att det finns en plats.

Inom några dagar får du ett kvitto via mejl som du kan använda för friskvårdsbidrag.

 

Varmt välkommen till en fri form av kundaliniyogan, som också inspireras av andra yogatraditioner och bjuder in både yin- och yangelement. Vi kombinerar asanas (positioner), pranayama (andningsövningar) med meditationer och mantran (chanting/ljudvibrationer). Övningarna aktiverar kundalinikraften, kundalini shakti, och som höjer vår medvetenheten och aktivera prana, som är vår livskraft. När vi aktiverar vår kundalini shakti får vi en större upplevelse av livet och ökad kontakt med vår obegränsade medvetenhet.

Vi gör olika dynamiska, statiska och kraftfulla positioner som ger både styrka, kondition och rörlighet. Stort fokus ligger på din andning och det ingår olika andningsövningar, kroppslås och fokustekniker. Vi gör också övningar som stärker ditt immunförsvar och nervsystem, som ger dig ett ökat energiflöde och balanserar kroppens hormonsystem. Du får utforska och uppleva din kropp som ett energisystem.

Det här är en fortsättningskurs där vi går ännu djupare in i yogapraktiken och allt fantastiskt den har att erbjuda. Vi utmanar ibland oss själva och stannar längre tider i de fysiska positionerna och mediterar med kraftfulla meditationer, ibland under längre tider. Fokus är inte främst på avancerade positioner utan på uthållighet och att möta och utmana motstånd för att nå djupgående transformation och integration. Det gör att vi kan få ännu större glädje av det vi upplever på yogamattan också i övriga livet.

Klassen avslutas alltid med en meditation. Hur vi handlar och tänker är ofta repetitioner av gamla mönster som inte längre är till glädje för oss. Genom meditationen rensar vi vårt undermedvetna, och blir mer medvetna och närvarande. Det gör det i sin tur lättare för oss att vara i kontakt med vår intuition och inre röst i vardagen.

FÖR VEM

Kursen vänder sig främst till dig som redan har viss erfarenhet av kundaliniyoga och redan känner till grundteknikerna. Du är välkommen oavsett, men det kan ta några gånger innan du lär dig teknikerna. Övningarna kan anpassas även för dig som inte yogat mycket eller vill ha en lugnare upplevelse. Du som har mer erfarenhet kan välja göra övningarna i ett högre tempo med kraftfullare andetag. Du som vill ta det lugnt väljer att göra positionerna mjukare och lugnare. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar och övningarna ger full effekt när du gör så gott du kan utifrån din egen förmåga. Oftast utövar vi yogan med slutna ögon vilket ger dig möjlighet att gå in i dig själv och verkligen känna effekterna.

PÅ PLATS ELLER ONLINE

Kursen hålls i Lillasäte, cirka 3 km väster om Höör. Den sänds samtidigt live i en sluten grupp på Facebook. Oavsett om du är anmäld att gå kursen på plats i Lillasäte eller online har du tillgång till inspelningarna av klasserna i gruppen på Facebook under hela kursperioden. Det innebär att du kan göra klasserna så många gånger du önskar och även ta igen missade tillfällen.

Boka kurs nu!

Kundaliniyoga Grund