Kundaliniyoga Grund

TID

Måndagar kl 17:45-19:00
Kursstart 6 januari 2020, 20 tillfällen med Ulrika Liard Wedin

FÖR VEM

Kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet. Vi går igenom kundaliniyogans grundtekniker och du som har svårt att sitta på golvet kan sitta på stol i flera av ställningarna. Du som har mer erfarenhet kan välja göra övningarna i ett högre tempo med kraftfullare andetag. Du som vill ta det extra lugnt väljer att göra ställningarna mjukt och lugnt.

 

Kundaliniyoga tar med dig på en resa genom ditt energisystem och låter dig utforska yoga som en andlig disciplin. Kundaliniyoga kombinerar asanas (positioner), andningsövningar (pranayama) med meditationer och mantran (chanting/ljudvibrationer). I kundaliniyoga är fokus att utforska sinnet och känslorna för att komma i kontakt med din livsenergi (kundalini).

Fysiologiskt stärker kundaliniyogan bland annat ditt immunförsvar och nervsystem vilket ger dig ett ökat energiflöde och balanserar kroppens hormonsystem.

Kundaliniyoga kan utföras av alla oavsett fysisk och ålder. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar och övningarna ger full effekt när du gör så gott du kan utifrån din egen förmåga. Oftast utövar vi yogan med slutna ögon vilket ger dig möjlighet att gå in i dig själv och verkligen känna effekterna.

I en kundaliniyogaklass arbetar du med dynamiska, statiska och kraftfulla positioner som ger både styrka, kondition och rörlighet. Stort fokus ligger på din andning och det ingår olika andningsövningar, kroppslås och fokustekniker.
Kundaliniyoga brukar kallas medvetandets yoga och klassen avslutas alltid med en meditation. Hur vi handlar och tänker är ofta repetitioner av gamla mönster som inte längre är till glädje för oss. Genom meditationen rensar vi vårt undermedvetna, blir mer medvetna och närvarande och öppnar upp för förändring och utveckling.

Boka kurs nu!

Kundaliniyoga Grund