Slow Flow / Hatha Yoga

TID

Tisdagar 19:15-20:30
Kursstart 10 sep 2019, 15 tillfällen med Ehlin Mellegård

OBS: Ingen kurs i Hatha Flow våren 2020, istället rekommenderar vi vår nya kurs Mindful Yin Flow på tisdagar kl 19:15-20:30.

FÖR VEM

Inga förkunskaper behövs. Det här är en kurs för dig som har behov av rörelse och mjukhet. Det underlättar om du har en någorlunda god grundläggande fysik och är fri från skador.

För dig som uppskattar en fysiskt utmanande praktik i ett mjukt och skönt tempo. Här utgår vi från kreativa och härligt dynamiska flöden varvat med statiska positioner.

Vi rör oss tillsammans med andetaget. Rörelse och andetag vävs samman som en förlängning av varandra. Det mjuka flödet tar dig in i ökad närvaro med kropp och sinne. På så vis skapar du ökad medvetenhet om ditt andetags kvalitet. Andetaget är din återkommande vägvisare in i alla positioner.

Vi börjar lugnt liggandes eller sittandes. Sedan bygger vi mjukt upp mot en lite mer fysiskt aktiv sekvens. Här kan du förvänta dig några mer utmanande positioner. Fokus ligger på att flöda med andetaget och själva upplevelsen i stunden är viktigare än prestationen. Vi avslutar med sittandes och liggandes positioner och slutligen med en längre vila.

Detta är en skön form av yoga där du använder kroppens rörelse och andetaget för att uppnå ökad kroppskännedom och ökad sinnesnärvaro. Den passar dig som vill ha lite lagom fysisk utmaning på mattan.

Boka kurs nu!

parivritta janu sirshasana