Grundkurs i yoga

TID

Måndagar kl 17:30-18:45
Kursstart 7 september 2020, 8 tillfällen med Ulrika Liard Wedin, FULLBOKAD
Kursstart 2 november 2020, 8 tillfällen med Ulrika Liard Wedin

PRIS

1200 kronor för åtta tillfällen.

ANMÄLAN

Du anmäler dig genom att skicka ett mejl med ditt namn samt vilken kurs du önskar gå till info@holibeyoga.se samtidigt som du swishar kursavgiften till 123 08 11 828. Föredrar du att betala med kort kan du göra det i vårt bokningssystem HÄR.

För att du ska räknas som anmäld och vara garanterad en plats behöver du ha betalat in kursavgiften. Inom några dagar får du ett kvitto via mejl som du kan använda för friskvårdsbidrag.

FÖR VEM

Kursen passar både nybörjare och dig med erfarenhet. Vi går igenom yogans grundtekniker och du som har svårt att sitta på golvet kan sitta på stol i flera av ställningarna. Du som har mer erfarenhet kan välja göra övningarna i ett högre tempo med kraftfullare andetag. Du som vill ta det extra lugnt väljer att göra ställningarna mjukt och lugnt.

 

En grundkurs inspirerad av kundaliniyoga där vi också väver in inslag från andra traditioner. Kursen anpassas utifrån deltagarnas utgångsläge och behov. Vi kombinerar asanas (positioner), andningsövningar (pranayama) med meditationer och mantran (chanting/ljudvibrationer). Du får utforska din kropp som ett energisystem och uppleva sinnet och känslorna för att komma i kontakt med din livsenergi (kundalini).

Olika övningar kan stärka ditt immunförsvar och nervsystem vilket ger dig ett ökat energiflöde och balanserar kroppens hormonsystem.

Alla kan vara med oavsett fysisk och ålder. Du utgår alltid från dina egna förutsättningar och övningarna ger full effekt när du gör så gott du kan utifrån din egen förmåga. Oftast utövar vi yogan med slutna ögon vilket ger dig möjlighet att gå in i dig själv och verkligen känna effekterna.

Vi gör olika dynamiska, statiska och kraftfulla positioner som ger både styrka, kondition och rörlighet. Stort fokus ligger på din andning och det ingår olika andningsövningar, kroppslås och fokustekniker. Klassen avslutas alltid med en meditation. Hur vi handlar och tänker är ofta repetitioner av gamla mönster som inte längre är till glädje för oss. Genom meditationen rensar vi vårt undermedvetna, blir mer medvetna och närvarande och öppnar upp för förändring och utveckling.

Boka kurs nu!

Kundaliniyoga Grund